De blauwe lijn tour Kijkduin

mei 22, 2019 0 Door admin

21 juni , 4 juli en 11 juli

Op vrijdag 21 juni van 10 tot 13.30 uur is er een interessante en leerzame excursie.  Onder professionele leiding van onze 2 ervaren gidsen laten wij u van dichtbij kennis maken met de Haagse aanpak op het gebied van waterbeheersing en kustverdediging. Iets waarin wij ons  wereldwijd onderscheiden!

Tijdens deze tour krijgt u op een boeiende en ondernemende manier te zien welke watervoorzieningen Den Haag rijk is, haar diverse flora en fauna en wat onze stranden bieden.

De  tour duurt ongeveer 3 uur en kan zowel per fiets als wandelend worden uitgevoerd.

‘De Blauwe Lijn Tour Kijkduin’ start in Kijkduin bij de Duinkijker, hét centrum voor verbinding en vitaliteit. U wordt hier ontvangen met koffie, thee, Haags plakje cake en een korte maar enerverende uitleg.

Hierna gaan wij met u op pad! Wat kunt u verwachten en waar….

De zandmotor:

21 miljoen m3 zand in de vorm van een haak als een tijdelijk schiereiland voor de kust, waardoor de kust op natuurlijke wijze aangroeit. Hier zijn veel kust- en wadvogels, en de nieuwste hotspot voor surfers het binnenmeer

Natura 2000 en het Westduinpark:                                                                Natuurgebieden en duinen, duinbossen, duinheiden en plassen met belangrijke flora en fauna zoals de beroemde Schotse Hooglanders, vosjes en vogels.


Het Strand

Onze fantastische kustlijn met haar boulevards, prachtige brede stranden en pieren in de Noordzee. Fantastische recreatiemogelijkheden ten over! Daarnaast gaan wij ook op zoek naar schelpen en fossielen.

De Duin Picknick:                                                                                                        Ter afsluiting houden wij een gezonde Picknick in de open lucht.


Aanvullende informatie
:

Deze tour is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Neem eventueel regenkleding mee en trek goede en makkelijke schoenen of kaplaarzen aan.

Prijs per persoon            €19,50