Laatste maand is ingegaan

juni 13, 2019 0 Door info@bewegenaanzee.nl

September is alweer de laatste maand dat we geopend zijn. De normale lessen gaan gewoon door, maar er zijn ook bijzondere bijeenkomsten.

We gaan verder met de educatie van schoolklassen om kinderen bewust te maken hoe ze goed voor zichzelf, de natuur en de ander zorgen.

Op 21 september is er Parels van Loosduinen tussen 12 en 17 uur. Je kunt komen knutselen en de tentoonstelling van de geschiedenis van Kijkduin bekijken.

28 september hebben we een afsluitend buurtfeest voor alle bewoners van Kijkduin. Vanaf 17 uur bent u welkom. Neem eigen eten en drinken mee en kom gezellig een hapje, drankje en dansje doen.

Duinkijker Challenge

Vanaf donderdag 13 juni 2019 organiseertdede Duinkijker iedere week samen met TrashUre Hunt en de Gemeente Den Haag de Duinkijker challenge.

De Duinkijker challenge heeft als doel om leerlingen bewust te maken van hun omgeving zowel als het gaat om de natuur als ook hoe je met elkaar omgaat. Ook wordt er aandacht besteed hoe je goed voor jezelf kan zorgen en vitaal in het leven kan staan. Vandaag startte de eerste groep. 21 #duinhelden verzamelden maar liefst 10,01 kg afval, wat goed is voor het redden van 1500 dieren.

8 lagere schoolklassen, middenbouw en bovenbouw, zullen tot aan de zomervakantie meedoen aan deze challenge. Alle klassen zullen op zoek gaan naar (zwerfafval) schatten in het duingebied van Kijkduin en van dit zwerfafval zullen zij met de hele klas een kunstwerk maken. Iedere week wordt het kunstwerk gepost op social media en na 8 weken zal een jury bestaande uit een vertegenwoordiger van de Duinkijker, TrashUre Hunt en de Gemeente Den Haag bepalen welk kunstwerk het allermooist is en wordt de eerste Duinkijker bokaal overhandigd. Na de zomervakantie zal de tweede editie van de Duinkijker challenge plaatsvinden.