Partners

Wij werken samen met enthousiaste en deskundige partners. Zij zijn allen zeer kundig binnen hun eigen specialisme en verstevigen het fundament van ons duurzame vitaliteitsconcept.

Buren in Kijkduin

We organiseren activiteiten voor buurtbewoners van alle leeftijden. Zo proberen we elkaar beter te leren kennen en meer voor elkaar te zorgen. Buren in Kijkduin is een stichting van 4 vrijwilligers. Beter een goede buur dan een verre vriend.
https://www.facebook.com/groups/bureninkijkduin/?ref=bookmarks

Wij verzorgen workshops voor groepen /scholen in duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Duurzaam met jezelf omgaan betekent gezond eten, genoeg bewegen, voldoende rust en ontspanning en uiteraard mentaal gezond zijn (regie over je bewuste en onbewuste brein). Duurzaam met elkaar omgaan heeft alles te maken met je geluk. Samen is alles leuker. Hoe zorg je duurzaam voor anderen. En ten slotte nog het duurzaam omgaan met je omgeving. Hoe leef je klimaatneutraal. Hoe laat je de wereld beter achter dan je hem hebt gevonden. Educatie van de jeugd zorgt voor bewustzijn en zo kunnen zij betere keuzes maken dan wij.

De mentale vitaliteit is onze specialisatie. Het is de basis voor een gelukkig leven. We doen er goed aan onze kinderen te leren hoe ze lekker in hun vel zitten. Mentale uitval is een groot probleem en we zien hoge uitval cijfers op steeds jongere leeftijd. Mentale Vitaliteit leer je niet op school. En dat is nu precies wat we willen veranderen. We leren professionals in het onderwijs en de jeugdzorg hoe je mentaal vitaal wordt en blijft via studiedagen, workshops en opleidingen. Daarnaast coachen wij volwassenen en kinderen op individuele basis om ze te helpen weer lekker in hun hoofd te zitten. Angsten, blokkades, piekergedachten, depressie, onzekerheid, ADHD, hoogbegaafdheid, slaapproblemen, onzekerheid, verdriet, woede etc. worden met de eigen regie opgelost, zonder over de inhoud te praten.
https://www.bewegenaanzee.nl/

Fit4Play is het bedrijf van Johan Kuijsten(47). Hij woont met zijn vrouw en 2 kinderen op Kijkduin, vandaar de betrokkenheid bij de Duinkijker. Fit4Play heeft tot doel om mensen beter/fitter/sterker te maken door een wisselend aanbod van trainingen(bootcamp, coördinatietraining, hersteltraining, loopscholing, personal training) en/of massages.

Momenteel verricht Fit4Play deze werkzaamheden bij verschillende sportverenigingen zoals HBS, Die Haghe, Verburch en KMD(voetbal), Craeyenhout(hockey), Berg en Dal(tennis)  en Verburch(handbal), zowel met jeugd als senioren. Op zaterdagochtend werkt Fit4Play voor Voetjebal, 2 tot 5 jarigen de beginselen van het voetbal aanleren op een speelse manier.

Sinds ik mij kan herinneren ben ik altijd gefascineerd geweest van het menselijk lichaam. Hoe alles samen hangt en de mogelijkheid van het lichaam om zich aan te passen en te herstellen. 

Ik heb jaren met plezier als fysiotherapeut gewerkt. Toch bleef er altijd een gevoel dat ik iets miste in de behandeling en filosofie van het vak. Ik kreeg het idee dat ik vaak symptomatisch aan het behandelen was in plaats van op zoek gaan naar de dieperliggende oorzaak. 

Al vrij snel kwam ik uit bij de osteopatische geneeswijze. De brede visie en de holistische aanpak om de mens niet in delen te zien, maar als een geheel, sprak mij meteen aan. Bij osteopathie wordt dieper in gegaan op een oorzaak, die veelal zit in een ander gebied dan de daadwerkelijke klacht. Deze filosofie van een geneeswijze was precies wat ik zocht. 

In 2009 ben ik dan ook begonnen met de 6-jarige opleiding osteopathie aan het college Sutherland in Amsterdam. Eind 2015 heb ik alle theorie en praktijk examens afgerond en in januari 2016 heb ik mijn casuïstiek examen met succes afgerond. Momenteel ben ik samen met een collega onderzoek aan het doen voor mijn D.O. 

In maart 2016 ben ik begonnen met mijn eigen osteopathie praktijk in mijn woonplaats Den Haag. Sinds begin 2017 werk ik ook 2 avonden per week bij Max health Club in Scheveningen, waar ik mij onder andere concentreer op het behandelen van sportblessures en andere lichamelijke klachten. 

Ik geloof sterk in het oplossen van een klacht door middel van een multidisciplinaire aanpak. Vandaar dat ik ook intensief samenwerk met verscheidene huisartsen, (manuele)fysiotherapeuten, mesologen en andere disciplines. 

Ik blijf mij ook verder ontwikkelen door het volgen van diverse cursussen om steeds meer kennis te vergaren om klachten zo goed en effectief mogelijk te kunnen behandeling. 

http://www.osteopathieversteegh.nl/

Mijn naam is Martijn Ermerins. Ik heb mijn opleiding tot fysiotherapeut in Leiden gevolgd en afgerond in 2013. In de jaren daarna ben ik met veel plezier als fysiotherapeut aan de slag gegaan bij een praktijk waar ik me verder heb kunnen ontwikkelen. Door de jaren heen heb ik meerdere cursussen gevolgd die betrekking hebben op onder andere de wervelkolom en schouder. Daarnaast heb ik verdieping gezocht in het behandelen van mensen die langdurig klachten hebben waarbij bijvoorbeeld stress of een andere vorm van spanning een rol speelt.

Als fysiotherapeut zie ik vaak dat er een combinatie van factoren is die klachten in stand houden. Hierbij kan naast fysieke oorzaken gedacht worden aan bijvoorbeeld een houdingsprobleem of een bepaalde mate van stress of emotie. Bij de Oranje Tafel wordt er tijdens een behandeling dus niet altijd alleen maar fysiek behandeld. Waar nodig zal er ook aandacht worden besteed aan aspecten als houding, ergonomie en het signaleren van problemen op het mentale vlak. Want zo lang je alleen maar aan het fysieke aspect van de klacht van een patiënt met langdurige klachten werkt, zal een definitieve oplossing vaak niet gevonden worden. Bij de Oranje Tafel wordt de patiënt actief in het herstelproces betrokken. Door middel van samenwerking tussen therapeut en patiënt wordt er gewerkt om de gestelde doelen te behalen.

Wanneer de resultaten van de vooraf gestelde doelen niet behaald worden, is het van belang om te kijken naar de oorzaak hiervan. Klopt bijvoorbeeld de diagnostiek? Of zijn er andere factoren die het herstel belemmeren? Op basis van het antwoord hierop kan er bijgestuurd worden binnen de behandeling. Het kan echter ook voorkomen dat er (nog) geen indicatie voor fysiotherapie is of dat de fysiotherapie ondersteunt kan worden met een andere discipline. Omdat de Oranje Tafel gevestigd is in een medisch centrum, zijn de lijnen met huisartsen en andere paramedici kort. Dit komt de samenwerking ten goede en de patiënt kan zo snel en efficiënt op de juiste plek terecht komen met zijn of haar hulpvraag.

https://www.oranjetafel.nl/

Yogaschool de Dolfijn

Zon, zee en … yoga. Kijk uit over de branding, adem de frisse zeelucht in en begin het weekend met de Zonnegroet. Met de geluiden van de zee en zeemeeuwen als natuurlijke muziek kom je vanzelf al tot rust. Je kunt vaak nog dieper ontspannen dan bij een gewone yogales die binnen wordt gegeven. Onze tip: plak er gelijk een dagje strand aan vast. We doen veel staande oefeningen en bijvoorbeeld de speelse Dolfijngroet die we speciaal voor de yoga #aanzee hebben verzonnen. Verzamelen is om 9.45 bij strandtent 14 te Kijkduin of bij slecht weer bij de Duinkijker.
Van april t/m september, elke zondag van 10.00 – 11.15 uur.
De lessen gaan door als het regent en/of kouder is dan 15 graden binnen bij de Duinkijker.

FIT Kijkduin is een inspirerende samenwerking van diverse lokale docenten op gebied van vitaliteit, body & mind lessen, lifestyle en natuur beleving. Wij organiseren wekelijkse lessen, dag workshops, festivals en andere activiteiten voor mensen met aandacht voor bewust leven. Bewuste omgang met lichaam en geest en bewuste aanwezigheid in de natuur. Activiteiten voor buurtbewoners, mensen uit Den Haag en de regio Den Haag, maar ook voor heel Nederland, en natuurlijk toeristen. Voor volwassenen, maar ook voor ouders & kind of voor ouderen. 

Activiteiten op gebied van vitaliteit, sport en body & mind bewustzijn. Denk hierbij aan yoga, tai chi, mindfulness, meditatie, mindful running, mindful walking, maar ook bootcamps of dans workshops. Deze activiteiten vinden vooral plaats op het strand en in de duinen, maar bij bepaalde weersomstandigheden in De Duinkijker of in strandpaviljoens.    

In mei 2019 vangen we aan met diverse wekelijkse lessen vanuit De Duinkijker. Onze activiteiten zijn te zien op www.fitkijkduin.nl .

FIT Kijkduin is een lokale tak van FIT body & mind, organisator van vakantie en weekend retraites sinds 2006.

​Vind je het leuk om in de zee of op het strand bezig te zijn, te knutselen met schelpjes, op het water actief te zijn en ben je nieuwsgierig naar onze prachtige kust? Bij Kids Club Kijkduin kun je het allemaal gaan beleven, doen en leren.Van klauteren en rollen in de duinen tot spetteren in de zee en graven of sporten op het strand. Een bezoek aan Sesamstraat, spelen bij strandtent LEUK, strandjutten met ome Jan, surfen en zeilen in de golven, natuureducatie rondom de zandmotor, de boot van Kapitein KIJK besturen… Familiebadplaats Kijkduin vormt een unieke buitenspeelplaats en jij bent van harte welkom.

Yvonne van Helvoirt is bewegingsagoog en yogatherapeut en combineert deze disciplines in haar holistische praktijk. “Ontspanning en beweging lijken twee uitersten. De realiteit is anders; om ontspannen te bewegen is het belangrijk om te bewegen in ontspanning”

Je krijgt ondersteuning bij datgene wat jij nodig hebt om in beweging te komen en te blijven, zowel fysiek als mentaal. Als je luistert naar je lichaam krijg je informatie over wat je nodig hebt, zelfs door stil te zijn. Ik leer je die signalen te herkennen en interpreteren met oefeningen die passen bij jouw klachten. Daarvoor maken we gebruik van adem- en ontspanningsmethoden, coördinatie-, kracht-, en bewustwordingsoefeningen of (energetische) massage. Je kunt dit doen in je gewone kleding want het is geen sport waarvan je gaat zweten.

informeer bij Yvonne via info@yvonnevanhelvoirt.nl

Tekenen in het wild

Waarom tekenen in het wild? Wij geloven dat buiten zijn belangrijk is voor iedereen. Daarbij ervaren we dat tekenen een fantastische manier is om uiting te geven aan jezelf. De combinatie van het ontdekken en beleven in de natuur en het omzetten van je ervaringen tot een tekening daagt je uit nieuwsgierig te zijn en keuzes te maken.

Wij kijken graag tijdens de cursus naar al de mooie dingen die de natuur ons te bieden heeft, en ondersteunen je in in het zoeken naar een manier om uit te beelden wat je allemaal ontdekt hebt. Zo ontwikkel je op speelse wijze een teken-oog, waar je voor altijd plezier van zal hebben. Ten slotte is voor kinderen de combinatie van gezamenlijk spelen, ravotten, klimmen en klauteren en het wild-tekenen een ervaring die je niet snel meer zal vergeten!

De blauwe lijn

Een educatief project over de werkzaamheden van het Hoogheemraadschap Delfland in samenwerking met de Gemeente Den Haag, teneinde deze aan een zo breed mogelijke doelgroep te laten zien en hen kennis te laten maken met de vele bijzondere projecten zoals de Zandmotor, Natura 2000, het Verversingskanaal, De Zeewering en de waterkwaliteit. Het project is met name zeer geschikt voor het onderwijs als lesprogramma en schoolactiviteit, alsmede het betrokken maken van waterbeheer- en bewustzijn. Daarnaast is dit project goed inzetbaar voor het bedrijfsleven, als incentive en het toerisme.

Carol Timmermans – Tai chi Qigong

Voor even een moment van rust, ontspanning en een handvat om een andere invulling te geven aan het drukke bestaan, heerlijk op het strand of op de fijne locatie van de Duinkijker.

Een bewegings- energieleer (soms ook wel Chinese yoga genoemd) met korte vormen en oefeningen uit Tai Chi Choice, Tai Chi Tao en Qigong.

Bewegingen, die staand of zittend en in een kalm tempo worden uitgevoerd. Een uniek en voor iedereen toegankelijk scala aan verstillende oefeningen die hun oorsprong vinden in het Chinese Taijiquan en Qigong.

De ontspanning en rustige bewegingen, waarbij niets belast of geforceerd wordt, hebben een positief effect op:

  • De ademhaling
  • Spieren, pezen en gewrichten worden soepeler en sterker
  • Nek-, rug- en schouderklachten
  • Lichaam wordt krachtig en je krijgt een betere balans
  • Lichaam krijgt meer energie
  • Betere doorbloeding
  • Brengen de gedachten tot stilte
  • Geven de geest rust
  • Concentratie vermogen neem toe
  • Lichaam en geest in balans

Sari Valstar – integrale yoga

Integrale yoga is een volledige yoga, met elementen, zoals Hatha yoga: lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen, ontspanning, concentratie en meditatie. De Yoga zorgt ervoor dat je meer lichaamsbewustzijn krijgt, je gaat je beter voelen in je eigen lichaam, je voelt waar je grenzen liggen en krijgt een goede houding. Meer algehele vitaliteit. Tevens ervaar je meer rust en ruimte in lichaam en geest. Het resultaat is een gezond functionerend lichaam en een heldere geest. Door de ademhalingsoefeningen verandert de slapeloosheid, stress, nervositeit, vermoeidheid, spanningen en pijn. De ontspanningsoefeningen leiden tot bewustzijn van spanningen, het observeren om tot diepe ontspanning te komen. Meditatie gaat hierin verder en brengt je tot innerlijke stilte.

de eerste les bij Sari is altijd gratis, daarna 8 euro per les.

Mede mogelijk gemaakt door