Programma

OPENINGSTIJDEN: We zijn open op de momenten dat er activiteiten plaatsvinden. Voor actuele programmering volg ons op facebook.

informatie cursussen

Een cursus gaat door bij voldoende deelnemers. Betaling geschiedt op de eerste les bij de docent. Voor cursussen kunt u zich opgeven door een mail te sturen naar info@duinkijker.nl

Mindfull Walking (4 lessen voor € 35,-) Maandag 19.30 – 20.30 uur  (2,9,16,23 sept)    

Combinatie van wandelen, mindfulness en  ademhalingstechnieken met volle aandacht voor de natuur en jezelf. Met Sam Pitzalis van Keep Alive Walks. Les 1: bewuste houding onderlichaam, les 2: ademhaling, les 3: bewuste houding bovenlichaam, les 4: speels gevoel versus verstand

Mindfull Running (4 lessen voor € 35,-) Maandag 20.45 – 21.45 uur (2,9,16,23 sept)

Combinatie van hardlopen, mindfulness en ademhalingstechnieken. Met Sam Pitzalis van Keep Alive Walks. Les 1: bewuste houding onderlichaam, les 2: ademhaling, les 3: bewuste houding bovenlichaam, les 4: speels gevoel versus verstand

Stoelyoga (4 lessen voor € 35,-) Dinsdag 11.00 – 12.00 uur (3,10,17,24 september)

Fysieke en mentale ondersteuning om in beweging te komen en te blijven met aangepaste oefeningen. “Ontspanning en beweging lijken twee uitersten. De realiteit is anders; om ontspannen te bewegen is het belangrijk om te bewegen in ontspanning”

Als je luistert naar je lichaam krijg je informatie over wat je nodig hebt, zelfs door stil te zijn. Ik leer je die signalen te herkennen en interpreteren met oefeningen die passen bij jouw klachten.

Daarvoor maken we gebruik van adem- en ontspanningsmethoden, coördinatie-, kracht-, en bewustwordingsoefeningen of (energetische) massage. Je kunt dit doen in je gewone kleding want het is geen sport waarvan je gaat zweten. Samen met jou kijk ik hoe we de balans kunnen vinden tussen lichaam en geest, hart en ziel opdat je meer ontspannen de deur uit gaat. Wil jij graag meer bewegingsruimte, balans, flexibiliteit of energie ervaren?

Cognitieve fitness

(€ 5,-  per les)  Dinsdag van 10.00 – 11.00 uur (Data 6-8, 10-9, 8-10)                     

Een unieke training door Els Stam, waarbij fitnessoefeningen worden gecombineerd met elementen die de hersenen bewust activeren, geschikt voor ouderen, mensen met cognitieve problemen en ieder ander.

Mindful Day @ the beach (pop-up evenement)10 aug- 15:00

De zomervakantie gaan we een aantal zaterdagmiddagen vieren op Kijkduin met mooie inspirerende workshops in de natuur.

Het programma bestaat uit diverse workshops zoals diverse yoga vormen, tai chi, tao dance meditatie, mindful walking, mindful running en meer. Elke zaterdag een andere samenstelling van locale docenten en workshops.

Middag programma:
15.30 welkom cirkel
16.00 – 17.15 uur: yoga / tai chi
17.30 – 18.45 uur:  yoga / mindful running met yoga

19.00 – 20.00 uur:  diner met chill muziek

Avond programma:
20.00 – 21.00 uur: ecstatic flow
21.00 – 00.00 uur: dance party

Het aantal workshops dat tegelijkertijd plaatsvind is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Het is een pop-up evenement en gaat door als de weersverwachting buitenlessen toelaat. Doorgang wordt woensdag gecommuniceerd op deze site en die van de Duinkijker. Als het weer geen buiten workshops toelaat vindt een afgeslankt deel van het programma plaats in De Duinkijker en Strandtent 14.

Aanmelding: bij entree
Tarieven:
middag programma: € 10
diner buffet: volgt
avond programma: € 10

Data: 13,20,27 augustus

15 augustus- full moon @ the beach 19-22

TIJDENS VOLLE MAAN IS ER OP KIJKDUIN EEN UNIEK EVENEMENT!

18.45 – 19.00 uur: verzamelen in de Duinkijker
19.00 – 20.00 uur: full moon yoga met Carla Groen (op strand bij Strandtent 14 of binnen in Duinkijker)
20.15 – 20.30 uur: stilte wandeling (met schaapskudde)
20.30 – 21.30 uur: volle maan meditatie met Carla Groen

De maan is krachtig genoeg om de cyclus van eb en vloed aan te sturen- daarom is het niet onwaarschijnlijk dat ze ook effect heeft op ons lichaam en onze emoties. En die effecten worden nog krachtiger tijdens een volle maan.

De volle maan staat als een heldere, ronde bol in al haar glorie aan de hemel. Dit is de periode waarin de kracht van de maan het grootst is. Twee dagen vóór en twee dagen na het hoogtepunt is een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald, ‘maanzieke’ mensen slaapwandelen, niet kunnen slapen of intens dromen, conflicten die sluimeren tot uitbarsting komen en zaken tot volle wasdom komen.
Veel mensen voelen zich nu energiek, creatief en wellustig. Dit zomerseizoen organiseren wij tijdens elke volle maan een inspirerende beleving met yoga, een stilte wandeling en een volle maan meditatie.

De stilte wandeling doen we vergezeld van de schaapskudde van schaapherder Ing en voor de meditatie zijn we te gast in de duinpan waar de schapen ‘s nachts verblijven. “Het is enerverend om te zien hoe de schapen rustig worden van ons, maar wij ook van de schapen.”